Skola och Ungdom

Att bemöta en skolklass på samma sätt som en ledningsgrupp känns självklart för oss.
Vi på Dalslands Aktiviteter brinner för arbetet med ungdomar och det återspeglar sig också på vår personal och på våra erbjudanden. Ungdomarna är vår framtid och det är värt att satsa på! Nedan ser ni ett axplock av de program som vi erbjuder.

Skola och Ungdom

Våra skolpaket har blivit en succé där många skolor är återkommande år efter år. Det är fantastiskt kul att se ungdomarna spenderar tid tillsammans och växa som personer när de utmanar sig på våra aktiviteter. Grunden i våra paket är ett enkelt boende i lappkåtor där alla är tillsammans, ingen blir utanför och det finns tillräckligt med fysiska övningar för att somna gott på kvällen. Vår strävan i programmen är en balans mellan markbaserade lagövningar, spännande höghöjdsäventyr och naturnära upplevelser. Kort och gott, något för alla!

SVT har spelat in dokumentären ”Laganda” här så vi har belägg när vi vågar påstå att ni kan tjäna 2-3 månader i grupprocessen genom att förlägga er säsongsupptakt hos oss. Genom detta vinner ni tid och kan lägga mer kraft på träningen istället för relationerna mellan lagmedlemmarna. Detta fick t.ex. de danska landslagscyklisterna, Tre kronor och det svenska dragkampslandslaget att komma till oss. Men man behöver inte vara på elitnivå för att ha nytta av laganda, hos oss är alla lika välkomna och lika värdefulla!

Genom lyckade samarbeten med bl.a. Göteborgs Stad och Kungälvs kommun har vi byggt upp en stor och värdefull erfarenhet i arbetet med ungdomar med särskilda behov. Hos oss finns miljön, verktygen och kunskapen att leverera de upplevelser och insikter som krävs när det gäller samarbete med andra och självkännedom som många gånger saknas.

Under de 20-tal år som vi har arbetat med ungdomsgrupper så har vi sett potentialen i de aktiviteter och upplevelser som vi erbjuder. Att förtjäna respekt och tillit kan vara en långdragen process, något vi har märkt påskyndas markant när grupperna är här. Så vi tänkte ”varför ska vi dra nytta av detta när det är ledarna som behöver det”. Sagt och gjort, nu erbjuder vi certifieringskurser för er som arbetar med ungdomar. Läs kursinformationen och ring oss för mer information. Det finns tre olika certifieringar som uppfyller olika behov.

Dalslands Aktiviteter
Steneby Gård 1
666 95 Dals långed

Tel: 0531 33086

Bokning: 0531 33086

Org. nr: 556467-7135
 

Öppet för bokningar året runt! 
Sommaröppet, Juni till Augusti 

  • Trip Advisor Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
Dalsland.com

Copyright © Dalslands Aktiviteter AB 2014 All Rights Reserved. No part of this website may be reproduced without Dalslands Aktiviteter's express consent.