Naturupplevelser

I stort sett alla våra aktiviteter kan klassas som naturupplevelser men nedan presenteras de som har naturen, dess invånare och dess omgivningar som huvudfokus!

 

Vår älgpark byggdes 2006 och ligger vid vår reception. Förutom älgar finns också ett gäng dovhjortar och mufflonfår i vårt 21 hektar stora hägn. Här lever djuren ungefär som vilda djur gör, strövar runt, äter och vilar. Största skillnaden är att alla våra älgar är riktigt sällskapliga och gärna kommer fram och hälsar på våra besökare, stor som små! 

 

Älgpark

 

Sommaren 2010 invigde vi vårt nya mottagningscenter och passade på att integrera ett sötvattensakvarium. Här kan ni se de vanligaste fiskarna som finns i våra insjöar men även t.ex. öring från mer strömmande vattendrag och den vandringsbenägna ålen. Det stora dragplåstret är dock gäddan, en riktig sötvattensbest som kan bli upp till 30 kg tung.

 

Sötvattensakvarier

 

Ganska unik i sitt slag invigdes Stenebyleden den 12 juni 2014 av ingen mindre än Kinas ambassadör i Stockholm. Stenebyleden är en handikappvänlig vandringsled byggd helt i trä som sträcker sig drygt 1,1 km längs den vackra Stenebyälven. Här kan alla ta sig rakt ut i unik natur på ett enkelt sätt och dessutom finns det både lokalt anknuten information och en tipspromenad på flera språk utmed vägen. Passa på att hyra en egen guidad tur med någon av våra kunniga guider, som bl.a. kommer visa er spår efter den senaste istiden, naturens fantastiska samspel och hur några av dess invånare lever.

 

Stenebyleden

 

Starten för vår verksamhet då vi gjorde en inmutning 1989 och det fantastiska är att vi fortfarande hittar guld, helt naturligt i Stenebyälven. Lär er tekniken att ur flera kilo grus vaska fram små korn av guld på mindre än 1 gram. Kräver tålamod och noggrannhet men känslan när man lyckas är nästan obeskrivlig!

 

 

Guldvaskning

 

För många som har vuxit upp i skog och mark är jakt en naturlig del av livet som skänker otroliga mervärden. Detta är något vi gärna vill förmedla och dela med oss av så kontakta oss för mer information.

 

Jakt

 

Det sägs att Dalsland har mer än 1 100 vattendrag så att fiske är en naturlig del av livet här är kanske inte så konstigt. Känslan när flötet försvinner och spötoppen böjer sig är fantastisk och vi vill inget hellre än att dela med oss detta, så kontakta oss för mer information.

 

 

Fiske

 

Bävern är ett imponerande djur, en ingenjör utan dess like som ändå vurmar för sin familj. Här har ni möjlighet att träffa på dessa djur i deras naturliga miljö. Det är inte lätt och ingen garanti men när man väl får se dessa fantastiska djur är det värt mödan! Ni kan välja att köpa karta och informationsmaterial från oss och göra er egen expedition eller så hyr ni en kunnig guide under morgon- eller kvällstimmarna.

 

Bäversafari

Dalslands Aktiviteter
Steneby Gård 1
666 95 Dals långed

Tel: 0531 33086

Bokning: 0531 33086

Org. nr: 556467-7135
 

Öppet för bokningar året runt! 
Sommaröppet, Juni till Augusti 

  • Trip Advisor Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
Dalsland.com

Copyright © Dalslands Aktiviteter AB 2014 All Rights Reserved. No part of this website may be reproduced without Dalslands Aktiviteter's express consent.