Naturupplevelser

Hos oss är ingen naturupplevelse för stor eller liten.

Vi lever i och av naturen men delar gärna med oss. Så oavsett om ni vill klappa våra tama älgar eller lära er mer om örter och djur, låt oss visa vägen! Här ser ni ett axplock av våra paket.

Kajak - Stenebyälven (halvdag)

Börjar på Dalslands Aktiviteter och ni paddlar i Stenebyälven, en äventyrlig sträcka där ni eventuellt måste göra något lyft. Efter cirka 2-3 timmar kommer ni fram till forsen där vi möter upp er och eventuellt guidar er igenom forsen, den paddlar ni dock på egen risk. Vi lastar upp kajakerna och transporterar er tillbaka till Dalslands Aktiviteter.

 

Pris 400 kr per kajak (min 3 max 8 pers) inklusive all utrustning och transport.

Om ni önskar instruktör med under turen tillkommer 850 kr för gruppen. Observera att barnen bör vara minst 12 år för denna tur.

Stenebyleden - Guidad vandring

Vår nybyggda vandringsled ringlar sig ca 1,1 km längs Stenebyälven och tillåter besökarna att upptäcka den storslagna naturen men också de små underverken som flodpärlmusslor, svampar och lavar. Våra kunniga guider kommer bl.a. visa er spår efter den senaste istiden, naturens fantastiska samspel och hur några av dess invånare lever. Leden är handikappvänlig och turen tar en dryg timme med guide.

 

Pris 850 sek per grupp (max 20 pers per guide)

Ridning - Heldag

En underbar tur i ett kuperat landskap! Här rider ni med guide på våra framåt men trygga hästar, oftast i westernsadel då vi ska ha med en del packning. Badkläder kan vara skönt och givetvis ska både lunch och fika med. Vi rider i det tempo som passar gruppen bäst men alla som hänger med bör behärska hästens gångarter. Effektiv tid i sadeln ca 5-6 tim plus lunchstopp.

 

Pris 1 200 sek per person (min 3 ryttare)

Bäversafari - Med eller utan guide

Bävern är ett imponerande djur, en ingenjör utan dess like som ändå vurmar för sin familj. Här har ni möjlighet att träffa på dessa djur i deras naturliga miljö. Det är inte lätt och ingen garanti men när man väl får se dessa fantastiska djur är det värt mödan! Ni kan välja att köpa karta och informationsmaterial från oss och göra er egen expedition eller så hyr ni en kunnig guide under morgon- eller kvällstimmarna. Tid ca 3 tim.

 

Pris 75 sek per person (självguidat) för guide tillkommer 1200 sek för gruppen (max 10 pers).

Stenebyleden - Tipspromenad

Längs med vår vandringsled finns en tipspromenad med lokalt förankrade frågor som i första hand riktar sig till barn i alla åldrar. Dock finns det lite knivigare frågor även för de vuxna. Passa på att lära er något om den lokala naturen samtidigt som ni njuter av en fantastisk omgivning. Alla deltagare får ett naturdiplom efter avslutad tipspromenad!

 

Pris 50 sek per person (barn som vuxen), 150 sek per familj.

 

 

Har ni redan löst uppgifterna? Här har ni rätt svar och en "skogsrankning"

Boende i lappkåtor

På vår anläggning finns två halvöar i sjön Iväg där ni har möjlighet att prova ett unikt boende! Våra lappkåtor finns i olika storlekar och för olika ändamål men varje lägerplats har sovkåtor, samlingskåta med bord och bänkar samt grillplats under tak. Sovkåtorna är bäddade mad granris och renfällar, uppvärmning sker med eld i kåtans eldstad. Sovsäck bör man ha med annars finns det att hyra på plats.

 

Pris 200 sek per person (barn som vuxen) alt. 600 sek per familj.

 

 

Dalslands Aktiviteter
Steneby Gård 1
666 95 Dals långed

Tel: 0531 33086

Bokning: 0531 33086

Org. nr: 556467-7135
 

Öppet för bokningar året runt! 
Sommaröppet, Juni till Augusti 

  • Trip Advisor Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
Dalsland.com

Copyright © Dalslands Aktiviteter AB 2014 All Rights Reserved. No part of this website may be reproduced without Dalslands Aktiviteter's express consent.