Alla Aktiviteter

För drygt 20 år sedan började vi med guldvaskning och fyllde snart på med ridning och inomhusklättring. Sedan dess har vi expanderat och utvecklats så nu har vi över 50 olika aktiviteter. Fördelat på höghöjd, gruppövningar, sjöaktiviteter, naturupplevelser, aktiviteter förknippade med våra djur och alla våra precisionsövningar så har vi ett mycket brett spektra.
Aktiviteterna är för oss grunden till allt vi gör och vi kan stolt säga att vi faktiskt har något för alla!

 

Ladde ner vår samlade aktivitetslista och skräddarsy din egen visstelse!

 

Våra aktiviteter

 

Höghöjdsbanor ligger i tiden just nu och våra första banor byggdes redan 1995 så vi var faktiskt bland de första i Sverige. Sedan dess har de utvecklats och vi försöker att hela tiden ligga i framkant. 2006 byggde vi Sveriges längsta Zipline och just nu finns nya planer för parken. Grundkonceptet till våra höghöjdsbanor kallas ”Project Adventure” och här syftar höghöjdsbanorna inte bara till personliga utmaningar utan också till personlig utveckling. Det är helt enkelt upp till var och en hur man vill använda sig av möjligheterna.

 

Redan 1993 stod det hästar i stallet och vi startade snart upp en ridskola. I historiens vingslag började vi rida samma väg som Karl XII gjorde och hamnade då på Fredrikstens fästning i Halden. Denna ritt tog 6 dagar t.o.r och vi red den i 16 år. Numera har vi bantat våra långritter och vanligast är Grannturen som är 2 dagar men vi har också Dalslandsritten som är en lyxigare variant och sträcker sig över 4 dagar med boende på våra bästa hotell. Basen i vår ridverksamhet är dock våra kortare turer på 1 timme upp till 1 dag, givetvis i westernsadel med lite fika nerpackat.

 

Våra första gruppövningar stod klara 1995 och i ärlighetens namn förstod vi inte riktigt vad vi hade. Men ju mer tid som spenderades här så såg och kände vi hur grupperna förändrades. Detta tyckte vi var intressant och började utbilda oss, såväl i Sverige som i USA. Numera har alla våra instruktörer gått UGL-kurs (Utveckling av Grupp och Ledare) och vi har också flera utbildade handledare (HUGL), givetvis uppdaterade till UGL 2000. Vi behöver knappast nämna att detta genomsyrar vårt arbetssätt men gruppövningar behöver inte alltid tas på fullt allvar, det är faktiskt överraskande roligt att bara lösa kluriga uppgifter ihop!

 

För våra aktiviteter rörande vatten hamnar vi mestadels i sjön Iväg som är hjärtat i vår anläggning. En fantastisk sjö med rent dricksvatten och gott om fisk. Här finner ni våra stora kyrkbåtar som är 3 till antalet vilket gör det till en av de större samlingarna av kyrkbåtar i Sverige. Vi har också kanoter och båtar utrustade med elmotorer eller 4-taktsmotorer samt flottbygge och ”Vattentunnan” som båda är roliga samarbetsövningar. Slutligen har vi också ett gäng kajaker som mest används i den vackra Stenebyälven som är ett kapitel för sig.

 

Till våra externa aktiviteter räknas oftast övningar som är lätta att flytta med och sådana har vi gott om. Men vi är också ensamma i Sverige med att sätta upp utmanande höghöjdsaktiviteter såsom Stolphoppet, Jakobsstege och Ziplines för speciella events, givetvis med en försäkring som täcker alla aktiviteter genomförda av oss inom Norden.

 

Naturupplevelser är ett vitt begrepp och högst varierade från person till person. Vi som lever och verkar i Dalslands vilda och vackra natur blir lätt lite hemmablinda men det är faktiskt sant som man säger, Dalsland är ett Sverige i miniatyr och med fler än 1100 vattendrag finns här ett fantastiskt djurliv. Vi erbjuder enkla och lättillgängliga naturupplevelser med vårt älghägn, guldvaskning och vår nya Stenebyled som är handikappvänlig men vi erbjuder också mer krävande upplevelser som flera dagars jakt, långritter eller överlevnadskurser. Inget äventyr är för stort eller litet så se till att hänga med ut i naturen!

 

Även om vi har många rubriker under våra aktiviteter så får inte allt en given plats, då hamnar det här. Här beskriver vi alla övriga aktiviteter som erbjuds på och runt vår anläggning såsom skytteövningar, konstsmide, whiskyprovning så kom in och kika.

Dalslands Aktiviteter
Steneby Gård 1
666 95 Dals långed

Tel: 0531 33086

Bokning: 0531 33086

Org. nr: 556467-7135
 

Öppet för bokningar året runt! 
Sommaröppet, Juni till Augusti 

  • Trip Advisor Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
Dalsland.com

Copyright © Dalslands Aktiviteter AB 2014 All Rights Reserved. No part of this website may be reproduced without Dalslands Aktiviteter's express consent.

Höghöjdsaktivitet